user_mobilelogo

Agenda

Workshop Erven & Tuinen Opende
Maandag, November 04, 2019, 19:30 - 22:00
Hits : 192

Workshop Erven & Tuinen Westerkwartier in Opende

Na de succesvolle workshops van vorig jaar worden er in oktober en november opnieuw workshops Inrichten en Onderhoud Erf & Tuin georganiseerd. Woont u in het buitengebied van het Westerkwartier en wilt u aan de slag met uw erf of tuin dan kunt u zich aanmelden voor een workshop bij u in de buurt. Na het volgen van de workshop kunt u gebruik maken van subsidie voor streekeigen beplanting, bijen – en vlinderplanten en snoeiwerkzaamheden.

De workshop gaat over de inrichting en onderhoud van erf en tuin en bestaat uit een theorieavond, excursie en praktijkochtend. Tijdens de theorieavond op maandag 4 november wordt er uitleg gegeven over de keuzes voor beplanting en wat dat betekent voor het onderhoud van het erf. Daarnaast vertellen we wat er mogelijk is om erf en tuin natuurvriendelijker te maken. Op de excursieochtend op zaterdag 9 november bezoeken we een aantal (voorbeeld) erven en tuinen. Vervolgens krijgen de deelnemers een tuinadvies bij hen thuis en wordt overlegd welke beplanting er met subsidie kan worden aangeschaft. De workshop geeft voldoende ideeën en praktische tips waarmee deelnemers met hun eigen erf en tuin aan de slag kunnen gaan. Later deze winter wordt de praktijkochtend gehouden.

U kunt zich aanmelden via de website http://www.erven-tuinenwesterkwartier.nl  of contact opnemen met Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 - 83 972 103, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten: € 75,- per persoon voor de workshop inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies.

Dezelfde workshop wordt ook gegeven in Nuis (23 en 26 oktober) en in Ezinge (6 en 9 november)

Locatie Theetuin Blotevoetenhof Opende