user_mobilelogo
Weersverwachting
Grootegast
Weeronline.nl - Meer weer in Grootegastweeronline.nl Altijd jouw weer

Agenda

The Duchess: Italiaanse barok
Zaterdag, September 14, 2019, 20:00
Hits : 95

The Duchess speelt en zingt Italiaanse barok

Dit barokensemble speelt en zingt oude Italiaanse muziek op authentieke instrumenten van Händel, Vivaldi, Corelli en Marcello.

Beste Muziekliefhebber, graag attenderen wij u op onderstaand concert in Sebaldeburen.

Op het programma staan onder andere de Folia variaties, één van de oudste thema's in de Europese muziek.

Gedurende de afgelopen vier eeuwen hebben meer dan 150 componisten dit thema gebruikt. The Duchess heeft zelf een mix gemaakt met muziek van Corelli, Marais en Scarlatti! De bekende zanger Oscar Verhaar  zingt het prachtige Jubilate Domino van Buxtehude voor alt en viola di gamba en een cantate van Händel. Kortom een avond die u niet wilt missen!

The Duchess is een professioneel barokensemble dat de unieke schoonheid en vitaliteit van de Europese muziek van de 17e en 18e eeuw wil laten horen aan een breed publiek.

Met een levendige en frisse muzikale taal, gespeeld op authentieke instrumenten probeert The Duchess een connectie te maken met zijn publiek. Ensemble The Duchess verlaagt de drempels tussen het publiek en de muziek omdat er op een hoog niveau wordt gemusiceerd. Ook wordt er steeds gezocht naar nieuwe inzichten in oude muziek.
De kern van het ensemble wordt gevormd door de Nederlandse klavecinist Robert Koolstra en de Joodse blokfluitist Eran Wajsenblum. Voor elk project nodigen zij andere specialisten uit. Zij hebben allemaal gewerkt met belangrijke orkesten en dirigenten uit heel Europa.

Locatie Hervormde kerk, Sebaldeburen